E-Turizmus az EU-ban

Projektszám 101090650 CERV-2022-CITIZENS-TOWN-TT, 2023

A projekt célja, hogy Edelény, Héhalom, Múcsony, Kamocsa, Kürt, Gyermely, Algyő és Székelyhíd települések küldöttei részt vegyenek egy négynapos testvértelepülési találkozón Székelyhidon.

Testvértelepülési találkozón Székelyhídon

Egy négynapos testvértelepülési találkozón Székelyhídon, a projekt keretei között, közös stratégiai irányokat határoznak meg a települések e-turizmusának fejlesztése és ezek összehangolása érdekében. A projekt végén megszületik egy minden partner által hozzáférhető weboldal, amin folyamatosan lehet aktualizálni az adott települések digitalizált turisztikai szolgáltatásait.

Ismerkedés

A találkozón a települések bemutatják jelenlegi  helyzetüket a turizmus terén, továbbá megvizsgálják, hogy az EU-tagság milyen előnyökkel, lehetőségekkel jár közép- és hosszú távon az adott ágazat számára.

Tanulás

A résztvevők a Nemzetközi Kereskedelmi Bizottság, illetve a Kulturális és Oktatási Bizottság munkájával is megismerkednek Winkler Gyula európai parlamenti képviselő előadásain keresztül.

Dokumentálás

A résztvevőkkel rádiós podcastokat/videókat készítenek az e-turizmus promoválására, az önkéntesség fontosságáról.
A résztvevők  megismerkednek a Székelyhídon és a régióban működő turisztikai egységekkel.

Tartalmas néhány nap

A szociális érzékenységüket is fejlesztik, ellátogatnak és tájékozódnak a helyi árvaházak helyzetéről, küldetéséről. Az esemény része egy “interkulturális tapasztalatcsere a turizmus prizmáján keresztül” című program, ahol a résztvevők bemutatják egymásnak a kulturális értékeiket. A helyi múzeum helyet ad egy háromnapos turisztikai kiállításnak, ahol a partnerek bemutatják településük turisztikai szolgáltatásait.

E-TURIZMUS